London frågor & svar

FRÅGOR & SVAR

Har fått en del frågor angående London så tänkte att jag kunde svara på dem i ett inlägg här istället!

1. Så spännande! Kommer du att hyra en lägenhet? Vad jobbar du med just nu? SÅ bra blogg!

Svar: Tack! Innan jag åkte hit jobbade jag hos pappas företag på kontoret. Mycket kontorsjobb så lärde mig mycket om olika programmer och sen kund support också. Har jobbat där länge men började intensivare efter studenten. Visste att jag ville göra något sånt här, alltså åka till London. Så ville bara tjäna ihop lite pengar snabbt. Bor just nu i en lägenhet som vi hyr. Väldigt fin och egentligen större än vad jag behöver. Den är nära till allt så trivs väldigt bra!

2. Såå kul att du ska till London! Skulle du kunna berätta mer om vad du ska göra och hur du fick praktiken där?

Svar: Jag praktiserar/jobbar hos ett företag som heter Hemyca. Jag sökte genom LFW Internships. Det som dom gör är att hitta ett företaget som passar just dig och dina önskemål. Processen var dock ganska lång.. man skickar först in en ansökan, sen har man telefon intervju och efter det får man ett besked. Efter det är det ytterligare några Skype möten med själva företaget så man får verkligen vara beredd på processen.

Jag jobbar hos Hemyca som en marknadsförings intern. Jag håller på ganska mycket med marknadsföringen och content till sociala media men samtidigt är det ganska brett så får göra mycket annat också. Tex. de ska ha en ett pop up event här och då är det mycket med kläderna. Lägga fram nya kollektionen osv.. Sen vara med på eventet och hjälpa till där. Känner att jag redan lärt mig ganska mycket efter första veckan.

3. åh vad spännande det låter med praktik i London! Vad ska du göra på din praktik? Vart i London ska du vara? <3

Svar: Svarat lite på denna frågan ovan, men jag är iaf väldigt centralt i London. Kommer vara på lite olika ställen under dessa veckorna, men allt ligger i centrala London.

4. Vill också jättegärna göra något liknande som du gör. Skulle du kunna berätta hur du fick jobbet och hur det är att bo i London? Också hur du löste med boende. Så fin blogg! Kram

Svar: Jag rekommenderar faktiskt att göra något sånt här. Att komma ut ur sin "comfort zone" ett tag. Har liksom aldrig åkt iväg helt själv och bott ensam i en längre period. Har varit i London många gånger tidigare så känner till staden och vet hur man tar sig runt vilket är en trygghet. Har bara varit här i en vecka nu så kanske kan svara på denna frågan efter en månad, men änsålänge känns det faktiskt bra.

Det är inte det enklaste att hitta boende i London, iaf inte i en längre period. De "finare" lägenheterna är oftast via mäklare och har 3 månaders minimum hyra. Det underlättar så mycket att ha bra kontakter som kan hjälpa dig hitta boende, vilket hjälpte oss väldigt mycket. Min hyresvärd och super snäll! Ska försöka ta lite bilder på lägenheten så kan ni se hur den ser ut.

Kan göra en liten London guide efter min månad här ifall ni skulle vara intresserade. Tycker själv om när folk tipsar och berättar om deras upplevelse nånstans, typ restauranger osv. Ni får gärna kommentera ifall ni har några andra frågor. Puss!

Gillar

Kommentarer

Instagram